JV-06 Two-To-Tango
"Jekku"

Syntymäaika
 
Ikä
 
Isä
 
Emä
 
 
 
 
12.11.2005
 
13 vuotta, 104 päivää
 
Inx Boy
 
Lakies Milda Matilda
 
 
 
 
Jekku

Jekun tiedot Koiranetissä

Jekku kuvagalleriassa

Jekku on Ruotsista Kainuuseen kotiutunut leikkipoika. Luonteeltaan se on sosiaalinen, iloinen, nokkela ja samaan aikaan sekä rauhallinen että vilkas. Eli virtaa riittää ja Jekku on aina valmis toimintaan, mutta kotona se mielellään köllähtää viereen torkkumaan ja ottaa tyynesti vastaan uudet tilanteet ja tuttavuudet.

Jekku on aika helppo koulutettava, vaikka keskittymiskykä ei oikein tahdo olla, varsinkaan jos lähellä on muita koiria. Ja omaa tahtoakin löytyy, kaikkeen sitä ei saa höynäytettyä. Vaikka Jekku onkin varsinainen sylikoira, osaa se tarpeen tullen puolustaa itseään terrierimäiseen tyyliin. Ihmisiä se rakastaa, ja haluaa ehdottomasti vähintään pestä korvat... Monesti aamuisin saakin herätä koiran nuolaisuun.

Jekun arkirutiineihin kuuluu vähintään yksi päivittäinen lenkki metsässä, missä voi parhaassa tapauksessa päästä jahtaamaan jäniksiä (ja jos niitä ei näy niin sitten oravia). Myös koirapuistot ovat Jekulle mieluisia paikkoja, jos siellä vaan sattuu olemaan riittävän suurta seuraa, Jekku kun ei pienten koirien kanssa oikein osaa leikkiä.

Lenkkeilyn lisäksi energiaa puretaan agilitykentällä ja erilaisten pulmien ratkaisussa (esimerkiksi tyhjistä jogurttipurkeista ja vessapaperirullien hylsyistä saa helpoisti mielenkiintoisia leluja). Lisäksi olemme käyneet näyttelyissä, ja onpa Jekussa ainesta ainakin ajavaksi ja seisovaksi metsästyskoiraksikin - sen verran innokkaasti se jänisten perään ryntää ja jää tassu ilmassa ihmettelemään kanalintuja.

Jekun lempielementti on ehdottomasti vesi. Kesällä Jekku ui ja sukeltelee innokkaasti. Vedestä voi myös löytää kaikkea mielenkiintoista, kuten sorsia. Parasta vesi on kuitenkin ruiskutettuna - sitä voi silloin jahdata, ja yrittää ottaa suuhun.

Kokonaisuutena Jekku on mainio pakkaus - sopivasti virtaa ja luonnetta pienessä (vaikkakin leikiksi melko suuressa) koossa.

 

   

 
©