Kans, Fin, Est, Lv Mva, BaltV-98 Catisca Emotive Eden "Muumi"

Syntymäaika
 
Ikä
 
Isä
 
Emä
 
 
 
 
28.3.1996
 
22 vuotta, 299 päivää
 
Kinlayke´s Ambassador
 
Rayfos Annie Get Your
Gun
 
 
 
Muumi

Muumin tiedot Koiranetissä

Muumi kuvagalleriassa

Muumi on melkein 11-vuotias pirteä mummeli. Harrastuksina hänellä on Nero-airiksen kiusaaminen, kongin heitteleminen ja muu puuhastelu, kuten imurin tai kylpyhuonelastan kanssa tappelu. Kesällä suosikkeihin kuuluu ehdottomasti uiminen. Jos ei uimaan pääse, pitää vettä lotrata vaikka lasten kahluualtaassa tai puutarhaletkun kanssa. Nuorempana Muumi oli aikamoinen näyttelytähti, ainakin omasta mielestään. Kukaan ei häntä voi voittaa, turhaa ovat tänne tulleet, ajatteli Muumi kehään mennessään ja siellä ollessaan. Eli itseluottamusta piisasi.

Itseluottamusta löytyy myös näyttelykehien ulkopuolella. Muumia ei koskaan ole haitannut pieni koko, hän ei ole sitä koskaan tajunnut. Muumi kuvittelee olevansa kaikkein mahtavin ja isoin, edelleen, vaikka ikää on karttunut. Kaikki vastaan tulevat koirat ovat pieniä ressukoita ja niille pitää ilmoittaa kuka on tämän alueen kingi. Tekisi mieli sanoa, että uhittelu on iän myötä laantunut hiukan, mutta en voi. Koska se ei ole.

Muumia haittasi muutaman vuoden kaihi, joka nyt on onnistuneesti leikattu pois. Kaihin sumentamilla silmillä Muumi välillä ärisi myös vastaantulevien ihmisten isoille kauppakasseille, koska kuvitteli niiden olevan toisia koiria.

Luolakoiran taipumuksia Muumilta löytyy vaikka muille jakaa. Muutamana kesänä mökillä ollessaan Muumi on löytänyt rannan kivikosta minkin, joka on sitten pitänyt saada pois kolostaan. Onneksi on päästy aina väliin, ettei se ole lähtenyt niitä pidemmälle metsästämään. Vapaana ei Muumia metsästysvietin takia kaupungissa uskalla pitää muualla kuin koirapuistoissa. Tottelevaisuus kun tarkoittaa sitä, että Muumi osaa, mutta tottelee, kun haluaa.

Luonteeltaan Muumi on iloinen ja leikkisä. Sillä on aina mielessään joku kepponen tai se on aina valmis sellaiseen. Se on aina osallistumassa kaikkeen ja jos joku ei mene hänen mielensä mukaan, Muumi mököttää.

Ensimmäinen lakelandinterrieri meidän perheessä, hurmasi melkein samantien. Välillä ei kyllä tiedä repisikö sen kanssa hiuksia vai nauraisiko. Mutta hauska persoona se ainakin on!

   

 
©