Big Lady´s Micro-Victor
"Väpä"

Syntymäaika
 
Ikä
 
Isä
 
Emä
 
 
 
 
4.12.2007
 
11 vuotta, 46 päivää
 
Lakeridge The Joker
 
Big Lady´s
Micro-Jubilee
 
 
 
Väpä

Väpän tiedot Koiranetissä

Väpä on vuoden verran ilahduttanut minua ja ympäristöään ystävällisellä ja leikkisällä luonteellaan. Se tuli meille kahdeksanviikkoisena lelukoiran näköisenä mustana pallona. Vuodessa siitä on kasvanut sporttinen ja energinen monitoimikoira.

Innostukseni leikkeihin herätti lapsuudenkodissani ollut leikki Tellu (Inx Up). Tellu oli todellinen leikkinarttu sanan räväkimmässä merkityksessä. Koirakavereita sillä oli vain muutama, muiden kanssa se olisi voinut laittaa (ja välillä laittoikin) pystyyn kunnon rähäkän.

Ihmiskaverinsakin se valitsi hyvin tarkasti. Omalle perheelle se oli kuitenkin aina kiltti ja useimmiten jopa tottelevainen. Tellun haastava ja ärhäkkä, mutta silti uskollinen luonne sai minut hankkimaan itselleni ihan oman leikin. Pirjolla sattui vielä olemaan pentue sopivaan aikaan ja Väpä muutti meille.

Tellu (Inx Up)

Tullessaan Väpä valloitti kaikki ylitsevuotavalla ystävällisyydellään. Se olisi halunnut, ja haluaa edelleen, pussata kaikkia meille tulevia vieraita. Tavatessaan parhaita ihmiskavereitaan se kiipeää mielellään olkapäälle katselemaan maailmaa ja pesemään kaverin korvat.

Jo ihan pienenä Väpä oli hyvin sopeutuvainen koira. Se matkusti rauhallisesti ja rauhoittui nopeasti uusiinkin paikkoihin. Todellisen ihmisiin ja koiriin totutuksen se sai kanssani kesätöissä hevosklinikalla. Koko kesä kului toisen koiranpennun kanssa juostessa ja hevosia sekä suurta ihmismäärää ihmetellessä. Samalla tuli opeteltua luoksetuloa ja pihassa pysymistä vapaana. Luoksetulo jo sujuu, mutta pihassa on edelleen välillä vaikea pysyä. Onhan maailmassa niin paljon kiinnostavampiakin juttuja kuin oma piha ja omistaja.

Jos Väpällä oli kesätyönä hevoset, niin ne ovat myös yhteinen harrastuksemme. Viikonloppuisin ja lomilla vietetään tuntikausia tallilla. Minä hoidan hevosia, Väpä juoksuttaa tallin vakituisia koira-asukkeja ympäri tallipihaa. Kun muut koirat ovat väsähtäneet, Väpä lähtee yleensä vielä mukaan hevosten treenilenkille. Sen jälkeen voikin taas juoksuttaa tallikoiria ja vähän kiusata kissaa. Kissa tosin antaa kyllä Väpän selkeästi ymmärtää, kuka tallissa oikeastaan määrääkään.

Väpä (Big Lady´s Micro-Victor)

Vaikka Väpä onkin omimmillaan tallikoirana vapaana juostessaan, olemme harrastelleet vähän muitakin lajeja. Näyttelyssä olemme käyneet kaksi kertaa ihmettelemässä melua ja koirien määrää. Leikkien toko-treeneissä totesimme vanhan huopatossun olevan paras motivointiväline ikinä.

Tarvittaessa pikku-leikistä löytyy energiaa aivan uskomaton määrä.

Kuitenkin toiminnan loppuessa Väpä rauhoittuu hyvin ja kuorsaa tyytyväisenä sängyssään.

Teksti ja kuvat: Anna Färkkilä 8.1.2009

 

   

 
©